Friday, 28 August 2009

TERKENANG - KENANG.... (4)


Assalamualaikum sume...

Ya Allah, lamanye tak nulis.Dah rkn2 kt link negur, maap la.. keadaan diri tak mengizinkan. Tapi hari ni cuba gagahkan diri utk tulis. Syukran jazilan utk darulfarhan & usratunsaadah yg m'beri semangat. Klu ikutkan hati, byknye nak tulis..bhn2 b'gmbr ade la skit, tp slow2 la..ari ni just nk mengimbas kembali rakan lama masa b'status student dlu...

Sama2 amik Diploma Bhs Arab dgn Pendidikan dulu, di KUSZA. Dia ni kelas B, tak la bermakna aku di kelas A ni pandai..tak. Tapi kami di bhgi 2 sbb ramai. Tapi masa di Kusza tak pernah bercakap pun. Ye la, mmg adat kami student Pengajian Islam dulu, ckp yg penting2 saje, apa lagi dia ni kelas seblh... sampai lah kami ni di posting utk praktikal satu sekolah...Sek.Men.Agama Mahmudiah, Kuala Brang. Kampung dia la... Kami berenam praktikal kt situ..Rohana Ibrahim, Normisah Mohd Noor, Fatilah, Sarimah Amen, Mohd Nasir Tahir dan aku sendiri la...

Masa di Kusza kalau sebut Nasir, kami semua kenal tp takut sbb dia t'kenal dgn kegarangannya. Agaknya keturunan Semut Merah kutt...Hee...jgn mare...

Bila dah sama2 praktikal, byk kali jugak la kami kaum Hawa ni terasa hati dgn dia ni. Mmg garang la dia ni. Dah lama2 kami pun tunjuk kegarangan kami plak skali skala... Dah tu lama2, kami pulak dah lali. Alah bisa , tegal biasa. Dah further study, jumpa kat Mesir, dari geng2 praktikal, aku ngan misah la yg sama2 kt Mesir. Tp jarang jumpe pun..

Sekarang, dah hampir 11 thn lbh kurang tak jumpe, sekali jumpe, Nasir datang dgn pakej umat2 dia sekali...

Ust. Nasir wa usratihi.
Jgn mare, bukan ngutuk mu, just imbas kembali jer...

skrg, ustaz ni dah okay....

( Sekarang menaburkan bakti di Sek.Men.Agama Ittifakiah, Besut.
Alaaa....sayang isteri, duk kg isteri laaa..... )



No comments:

Post a Comment