Monday, 27 July 2009

TERKENANG2....


Aaa....ari ni masih lg nak mengimbas rakan lama gak, al maklum la, sejajar dgn erti nama blog ini, kemanisan kebahagiaan. Sbnrnya bahgia bila kenangkan zaman dlu,dlm ertikata yg lain, zmn2 purba kita. Tapi tak jugak ikut flow spt cdgn awal nak ditubuhkan blog ini. Ala kulli hal, asalkan dpt nulis, ok la tu..
Just t'kenang indahnya p'shbtn yg prnh t'bina dgn rakan2 lama, yg pastinya takkan b'ulang lg sebuah keindahan yg dulu. Masing2 dgn cerita hidup masing2 skrg.. Akan ku kng keindahan itu hingga ke akhirnya... Kali ni nk cter 1 sohabat lama aku. Mula kenal dia ni 1991. Masa tu aku Intensif Bahasa di KUSZA. Dia ni dtg m'ziarahi rkn2 sedorm aku yg majoritinya 1 sekolah dgn dia. Kbtln masa ari dia dtg tu, salah sorang kwn 1 dorm dgn aku kena histeria. B'lari2 aku dgn dia ni g cari ustaz yg pandai berubat. Tu lah kesah mula aku kenal dia.Dia ni peramah , senang b'kwn.

Eh,eh....rupanya lps tu dia dpt smbung KUSZA gak,sekelas dgn aku plak tu , amik kos Bahasa Arab dgn Pendidikan. Kecik no dunia ni..Maka b'shbtlah kami hingga kini..dh b'anak pinak...dgn haluan hidup masing2.Byk kenangan suka duka kami dgn rkn2 seangkatan, tp tak best la nak publish, coz lom dpt ltk gmbonye......

Tak pe, buat smntara wkt, ltk dulu gmbo sohabat yg ada ni....

ROHANA IBRAHIM & NORAHIM IBRAHIM
(ni bukan adik beradik wei, ni suami isteri...)


Tgk la Ana nyer posing tu, t'senget2 kena tiup angin, habis luruh dedaunan bila dia pegang ranting pokok tu..dasat...dasat.... Bebenonya dia kat UK skrg, kira tabi' suami la ni. Jd housewife sepenuh masa la,smpai suami t'cinta khatam menuntut ilmu Allah. Kata Ana cam best lak jd surirumah ni..Hoo...dh jd isteri solehah kwn aku ni..Uhuk...uhuk....

* Ni anak 1st Ana, manis cam gula sekilo

* La ni dh speaking London,mklum le dh duk kt omputiss









* Ni the 2nd child

*
WASEEM, masa baby














** Tp skrg,Waseem dah besar........
( gmbr diambik pd Jun 09, masa diorang balik b'cuti jap )

video



2 comments:

  1. Besh la bace c'ter kawe aku.terharu pun ye,,,sedey woooo duk jauh2 ni,,,waaa

    ReplyDelete
  2. sabaq matttt...nnti mung dh balik, teringat nk g plok...gitu le.. Eh lupa nk tahniah ke mung dh pndai isi comment nih..hee...

    ReplyDelete